Buljongkokt potatisGott tillbehör till varma rätter eller som ett varmt inslag på en buffé. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Blanda buljongtärningen i 1/2 dl hett vatten så den löser sig. Riv eller pressa ner vitlöken i vattnet. Skala potatisen och skölj den i kallt vatten. Skiva i tjocka skivor, 1/2-1 centimeter. Förstek skivorna i olja i omgångar i en stor panna. När potatisen tagit lite färg hällder du vinet över och låter det koka in. Sen kan du antingen välja att koka den i en kastrull eller i samma panna du stekt den i - om pannan är stor nog. Täck potatisen med buljongen och vänd potatisen flera gånger under kokningen om vätskan inte täcker skivorna. Koka i 5-10 minuter utan lock tills potatisen är mjuk men inte har kokat sönder. Lägg upp i en form eller skål och häll den koncentrerade buljongen som finns kvar över. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakakakaMandel, banan och chokladPassa på att baka någonting riktigt gott till helgen. Prova ett nytt recept på chokladkaka med banan och god mandelsmak! Sås av alla slagGlöm inte såsen!Sätt guldkant på maten! Koka het chilisås som blir en vuxnare variant av ketchup. BrowniesLyxiga browniesVi älskar brownies! Dessa småsega, chokladstinna chokladrutor som passa till både lyxig fika och uppskattad efterrätt. Vi bjuder på några nya recept: Gör favoriten romrussinbrownies med hemgjorda romrussin i kakan. Laga läckra brownis med vit choklad eller kanske brownies med muscovadosocker... Bättre än hembakade brownies kan det inte bli! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|